Trimble R3

Receptorul TRIMBLE R3 este un sistem GPS cu o singură frecvență, produsă de liderul mondial în această tehnologie.
Sistemul GPS Trimble R3 oferă o precizie milimetrică și este alcătuit dintr-un receptor cu o singură frecvență L1, o antenă, o Unitate de control Recon, rezistență și un program ușor de utilizat.

Magellan ProMark 3

ProMark 3 este un colector de date care permite activități GIS și de determinări terestre. Include, de asemenea o mulțime de funcții de navigație.
Receptorul ProMark 3 a fost testat în numeroase și dificile condiții de temperatură, presiune, diferite constelații satelitare, de eroare multipath, etc., răspunzând foarte bine tuturor solicitărilor. ProMark3 este proiectat să funcționeze într-un sistem integrat, datele GPS precum și cele provenite din măsurătorile realizate cu stațiile totale pot fi prelucrate în mod unitar.

Trimble 3603

Tahimetrele electronice sunt reprezentantele cele mai moderne ale acestei familii de aparate, ce reprezintă combinații constructive între teodolitele electronice și aparate electrooptice de măsurat unghiuri și distanțe. Aceste aparate asigură un nivel accentuat de automatizare pentru lucrările tahimetrice.
Fazele procesului de măsurare și de calcul sunt comandate de microprocesor. Cu aceste aparate se poate rezolva complet problematica procesului de măsurare. Una dintre cele mai importante caracteristici ale stației totale Trimble5500 este citirea electronică a unghiurilor ceea ce elimină erorile de măsurare ce intervin la teodolitele clasice. Sistemul de măsurare a distanțelor operează în spectrul electromagnetic cu unde infraroșii. Unitatea de măsurare a distanțelor determină timpul în care unda emisă de instrument este reflectată din prismă și recepționată înapoi la stația totală.
Timpul de parcurgere al undei este convertit în distanță cu o precizie de mm. Procesarea datelor înregistrate, transferul coordonatelor și cotelor între instrument și PC se realizeaza cu programul Terramodel v.10.41.